SHIELD LE Een compleet systeem voor overheidstaken

Een nieuwe aanpak vereist

De effectiviteit van en beschikbare tijd voor de huidige aanhouding- en zelfverdediging technieken (AZV) van de overheden en zorg komen meer en meer in de verdrukking...Wij zijn niet de enigen met deze observaties. In 2015 heeft de Nederlandse Politie naar aanleiding van een groot intern wetenschappelijk onderzoek een diepgaand rapport uitgebracht genaamd ‘Politiewetenschap 53c’: Politievaardigheden onder stress. Dit rapport is openbaar beschikbaar en kan ingezien worden via www.shield-academy.nl/downloads/politie-onderzoeksrapport.pdf

Politieonderzoek

Op pagina’s 86, 87, 88 en 89 van bovengenoemd rapport vinden wij observaties die nauwgezet overeenkomen met de onze. “Studie 1 en 5 laten zien dat de AZV-training (aanhouding- en zelfverdedigingstechnieken red.) in de huidige vorm niet optimaal bruikbaar is en in de praktijk niet vaak wordt uitgevoerd zoals aangeleerd omdat het onder stress nog moeilijker is om de aandacht bij de uitvoering van de vaardigheid te houden. Daarbovenop hebben de politieambtenaren nauwelijks de mogelijkheid om deze vaardigheden goed te trainen... het lijkt een betere optie om gebruik te maken van vaardigheden die gestoeld zijn op instinctieve reacties. Wanneer er sprake is van verhoogde stress, kunnen deze reacties snel en volledig geautomatiseerd (reflexmatig) plaatsvinden. Dat bleek ook uit het experiment in studie 5 in hoofdstuk 7. Zeker gezien het geringe aantal trainingsmogelijkheden lijkt het zinvol om politieambtenaren een pakket alternatieve vaardigheden aan te bieden die gebaseerd zijn op instinctieve reacties van mensen onder stress en die daardoor makkelijk zijn toe te passen en eenvoudig zijn aan te leren...”

Shield LE: makkelijk en snel

Shield LE (Law Enforcement) breidt het reguliere shield curriculum uit met cruciale zaken zoals het deëscalerende karakter van deze functies, fixeren en afboeien, wapengebruik en retentie, behoud van portofoon-communicatie tijdens een fysieke confrontatie en regel- en wetgeving zoals beschreven in de ambtsinstructie. Zo voorzien wij in een complete methodiek voor overheden die niet alleen effectief is, maar ook nog eens ontzettend snel en gemakkelijk aan te leren én bruikbaar blijft onder stress. Zo helpen wij jullie ons iedere dag weer veilig te houden.

Lespakketten

Ons Shield LE programma kan op verschillende manieren worden afgenomen. Er kan ervoor gekozen worden het volledige curriculum te doorlopen, een los cursuspakket met specifieke thema's te behandelen of in samenspraak een lespakket op maat samen te stellen. Zo verzekeren jullie je ervan precies dat te leren wat het meest actueel en relevant is voor jullie waardevolle dienstdoeners. Contacteer ons vrijblijvend voor de uitgebreide mogelijkheden.

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Boek nu een vrijblijvende kennismaking en ervaar wat shield le voor jullie kan betekenen.

Boek kennismaking
Volg Shield Academy op social media voor exclusieve deals