SHIELD Een (r)evolutie in weerbaarheid

Gebaseerd op instinct

Shield is een weerbaarheidssysteem voor jong en oud, gebaseerd op de natuurlijke reacties en bewegingen van jouw lichaam in geval van échte dreiging. Hierdoor zijn de technieken in iedere situatie bruikbaar en ontzettend snel en makkelijk aan te leren, omdat 99% van de bewegingen al reeds in jouw aangeboren systeem zitten! 

Leer chaos ontleden

Shield geeft je een totaal nieuwe manier om de chaos van een gevecht gestructureerd te ontleden. Iedere fysieke confrontatie scheiden we in drie verschillende fases: het overleven, controleren en onderwerpen van jouw opponent(en). Deze structuur is zó fundamenteel voor shield dat we er onze slogan van hebben gemaakt: survive, control, submit.

Drie stappen. Veilig. Altijd.

Elk van deze fases kan ongeacht de situatie, locatie, positie of aantal opponenten worden opgelost met slechts één techniek die jou naar de volgende veiligere fase brengt. In totaal zijn er dus drie verschillende technieken te leren die je in iedere denkbare situatie succesvol kunt toepassen. Dit lijkt misschien weinig, maar je zult al snel erachter komen welke diepgang en veelvoud van mogelijke oplossingen verscholen liggen in deze drie ogenschijnlijk eenvoudige concepten. Met shield heb je dus altijd een helder plan van aanpak: drie eenvoudige stappen, altijd veilig.

Effectief tegen meerdere opponenten

Een fysieke confrontatie is bijna nooit gepland, zelden eerlijk en vaak tegen meerdere belagers. Hiervoor gebruiken wij ons unieke m.a.p. principe, wat staat voor meervoudige aanvallers perspectief. Met dit principe dwingen wij onszelf om tot in detail onze technieken en mogelijke toepassingen te analyseren en te valideren. Dit doen we vanuit de aanname dat je tegelijk kan worden aangevallen door meer dan één belager vanuit verschillende richtingen met eventuele wapens terwijl je staat, knielt, zit of zelfs ligt.

Staand, zittend en liggend

Met shield leer je uiteenlopende posities van een confrontatie beheersen. Zo kun je comfortabel en maximaal effectief blijven of je nu staat, knielt, zit of ligt. Altijd met een helder plan voorwaarts. Wij hebben het wetenschappelijke denkwerk gedaan, zodat jij de handelingen onder stress simpelweg reflexmatig kunt uitvoeren.

Exclusieve scenario-based seminars

Speciaal voor onze diamond leden verzorgen wij buiten de reguliere trainingen iedere maand een exclusief seminar. Ieder seminar heeft een uniek thema, verschillende locaties en leert je jouw shield-technieken toepassen in uiteenlopende scenario’s. Tijdens deze seminars worden technieken, tips en tricks aangeleerd die niet in de reguliere trainingen aan bod komen.

Het curriculum

Bij Shield Academy doorloop je een gestructureerd programma bestaande uit vier jaren met ieder een specifieke focus. White Grade: in het eerste jaar leer je alles over confrontaties met één opponent. Blue Grade: het tweede jaar helpt je jouw shield-fundament uit te breiden voor meerdere gelijktijdige opponenten. Red Grade: jaar drie breidt jouw gedegen vaardigheden tegen één of meerdere opponenten uit met en tegen wapens. Black Grade: de vaardigheden van het laatste jaar worden pas onthuld na afronden van de Red Grade. 

GRATIS PROEFLES

Boek nu een gratis proefles en ervaar wat shield voor jou kan betekenen.

Boek proefles
Volg Shield Academy op social media voor exclusieve deals